Verkkoyhteyksien asennus

Kiinteän internet-yhteyden asennus ja käyttöönotto

Asennamme kaikkien operaattoreiden kiinteät laajakaistayhteydet käyttökuntoon. Palvelu edellyttää, että asiakas on tilannut laajakaista yhteyden joltakin operaattorilta ja että operaattori on avannut yhteyden ja toimittanut laajakaistamodeemin.

Modeemi asennetaan valmiiseen puhelinpistorasiaan ja kiinnitetään niin haluttaessa seinälle. Palvelu sisältää yhteyden asennuksen operaattorin toimittamasta paketista toimintakuntoon ja yhteyden testaamisen kaikkiin sitä käyttäviin laitteisiin.

Asennus sisältää myös virustorjunta- ja palomuuriohjelmien asennuksen. Nämä ohjelmat voivat olla joko maksullisia ohjelmia tai ilmaisia ns. Freeware -ohjelmia. Maksulliset ohjelmat asiakas voi olla hankkinut etukäteen tai asiakas voi ostaa ne KoToNetiltä käynnin yhteydessä. Freeware -ohjelmat lataamme tarvittaessa internetistä. Kaikkien näiden ohjelmien päivitys tapahtuu asennuksen jälkeen internetistä automaattisesti.

Mikäli PC:n käyttöpaikka ja laajakaistamodeemin sijoituspaikka (yleeensä puhelipistorasian lähellä) ovat eripuolilla huonetta tai asuntoa pyrimme sijoittamaan kaapelin mahdollisimman  huomaamattomasti ja tarvittaessa upottamaan rakenteisiin mahdollisuuksien mukaan.

WLAN -verkon asennus

Mikäli kiinteään internet-yhteyteen sisältyy langaton WLAN -verkko, konfiguroime sen käyttökuntoon siten, että langaton verkko on tietoturvattu yleensä ns. WPA-PSK salauksella. On huomattava, että jos WLAN -verkkoa halutaan käyttää useammasta laitteesta, on kaikkien käyttökuntoon haluttavien laitteiden oltava paikalla.

Elisa Viihde ja Sonera Viihdepakettien asennus

Palvelu sisältää laitteiden liittämisen operaattorin avaamaan internet yhteyteen, asetusten teon operaattorin verkkopalvelussa, liittämisen olevaan antenniverkkoon, TV -kanavien virityksen sekä toimivuuden testauksen ja käytön opastuksen. Mikäli antennipistorasia ja laajakaista modeemi ovat huoneen/asunnon eri puolilla pyrimme sijoittamaan kaapelin mahdollisimman huomaamattomasti ja tarvittaessa upottamaan  rakenteisiin mahdollisuuksien mukaan.

Langaton internet-yhteys kannettavaan PC:hen (ns. mokkula)

Tähän palveluun sisältyy yhteyden konfiguroinnin ja testauksen lisäksi palomuuri ja  virustorjuntaohjelmien tarkastus ja asennus.