Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen voit saada, jos teetät esimerkiksi kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon  kunnossapitotöitä tai tieto- ja viestintätekniikkalaitteiden asennustyötä. Jos ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, kuten KoToNeTiltä saat vähentää 45 % arvonlisäverollisesta työkorvauksesta.

 Kotitalousvähennystä voi saada vuonna 2014 enintään 2 400 euroa. Vähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4 800 euron vähennyksen. Jos molemmat puolisot hakevat kotitalousvähennystä, vähennetään omavastuu molempien osuudesta erikseen. Vähennyksen saa vain työn osuudesta, ei matkakuluista tai tarvikkeista.

 Kotitalousvähennys myönnetään työkorvauksen maksuvuonna. Voit hakea vähennystä veroilmoituksen yhteydessä joko verkossa tai paperilomakkeella.

 Esimerkki: Ennakkoperintärekisteriin merkitylle yritykselle maksetaan työkorvausta siivouksesta 2 000 €. Työstä on vähennyskelpoista 45 % eli 900 € (0,45 x 2 000 €). Omavastuun vähentämisen jälkeen vähennykseksi jää 800 euroa (900 € – 100 €).

 Tämän sivun teksti on vapaa tiivistelmä verottajan sivulta löytyvästä virallisesta kuvauksesta. KoToNet EI VASTAA asiakkaalle koituvista menetyksistä, mikäli verottaja tulkitsee jossakin  tapauksessa, että asiakas ei ole oikeutettu kotitalousvähennykseen ollenkaan tai osittain. Alkuperäinen virallinen kuvaus löytyy verottajan sivuilta kohdasta:http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys