KoToNet

Kodin ja toimiston verkkoapu

                 

Laadukkaat kotisivut

Mobiiliyhteensopivat

kotisivut, jotka mukautuvat älypuhelimen tai tabletin näyttöön

 

Lue lisää 

Tarttuiko virus?

Poistamme virukset ja

haittaohjelmat

 

Toimitus viimeistään

seuraavana päivänä

myös viikonloppuina

 

Ota yhteyttä 

puh. 0400 402 967

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Viesti: Web-lomake

 

Tekisinkö itse kotivut?

Tietotekniikka osaamisen lisääntyessä ja toisaalta nettisivujen tekemiseen käytettävien ohjelmistotyökalujen ja nettipohjaisten palvelujen tarjonnan kasvaessa on monelle yrittäjälle noussut aidoksi vaihtoehdoksi joko tehdä itse nettisivut tai antaa nettisivujen teko "sukulaispojalle". Näiden vaihtoehtojen käyttökelpoisuus rippuu Sinun tai "sukulaispojan" taidoista ja  siitä mitä nettisivuiltasi odotat. Jos sinulle riittää 5-10 sivun staattiset sivut, joiden sisältöä ei tarvitse päivittää kovin usein, niin omatoimisuus voi tuottaa vallan tyydyttävän lopputuloksen.

Ennen aloittamista kannattaa lukea Nettikuiskaajan hakukoneoptimointia käsittelevät artikkelit.

Eräs tapa lähteä liikkeelle kotisivujen suunnittelussa on tarkastella verkossa jo olevia oman toimialan nettisivuja ja miettia mitä haluaisin lisää, mitä haluaisin tehdä paremmin, mitä jättäisin pois ja mitä ainakaan en halua omille sivuilleni laittaa. 

Mitä pitää huomioida, kun lähtee omatoimiseen toteutukseen

 

Valitse tarpeeseesi sopiva web -hotelli

Ensin pitää valita joku nettisivujen kehittämiseen tarkoitettu ohjelmistotyökalu tai nettipalvelu, jossa sivut voi tehdä palveluntarjoajan työkaluilla netin yli. Jälkimmäinen ei vaadi tietokoneeltasi mitään muuta, kuin toimivan nettiyhteyden ja selainohjelman, jotka Sinulla jo lienevät, jos edes harkitset nettisivujen tekoa itse. Vasta-alkajalle ainoa mahdollinen vaihtoehto onkin netin yli käytettävä palvelu. Niissä on kohtuullisen helppokäyttöiset käyttöliittymät, joita oppii käyttämään suhteellisen sujuvasti kohtuullisessa ajassa - taitotasosta riippuen muutamasta tunnista muutamaan päivään...tai viikkoon.

Tässä yhteydessä on syytä todeta, että kaikki webhotellit eivät suinkaan tarjoa valmiita työkaluja nettisivujen tekoon, vaan osa tarjoaa vain teknisen ympäristön eli ns. virtuaaliserverin ja sen käyttämiseen tarvittavat tekniset ominaisuudet, joilla ei pysty tekemään nettisivuja, vaan sivut on tehtävä erillisilllä ohjelmistotyökalulla - yleensä omalla koneella. Eräät ulkomaiset palveluntarjoajat tarjoavat palveluita huomattavasti edullisemmin kuin kotimaiset. Jos valitset ulkomaisen palveluntarjoajan, niin varaudu siihen, että asiakaspalvelu ja kaikki kommunikointi hoituu jatkossa englanninkielellä, eikä asiakaspalvelun taso välttämättä ole kaksinen. 

Päivitystarve vaikuttaa valintaan

Jos sivustoa pitää päivittää sesongeittain, kuukausittain, viikoittain, päivittäin tai tunnettain tai, jos sivulla esitettävää tietoa on paljon, niin silloin on syytä miettiä kaksi kertaa, miten sivut toteuttaa. Nopeatempoiseen päivittämiseen on olemassa nettipalvelujen tarjoajilla valmiita ominaisuuksia erilaisiin tarkoituksiin, kuten verkkokauppa, blogi, keskustelukanava, uutiset, ravintolaominaisuudet (ruokalistan ylläpito) tai seuratoiminnan tiedotus jne. Näihin toiminteisiin liittyy yleensä erillinen päivityskäyttöliittymä tai päivitystila, jossa muuttuvat tiedot on helppo lisätä, poistaa tai päivittää. Eli jos löydät palveluntarjoajan, jolla on haluamasi ominaisuus paketoituna tarjontaansa, niin voit edelleen jatkaa tee-se-itse -linjalla. Jos taas sopivaa ominaisuutta ei valmiina löydy, niin silloin pitää sivusto rakentaa erillisellä sisällönhallintajärjestelmällä, mikä taas edellyttää osaavaa tekijää.

Varaa aikaa hieman enemmän

Varaudu kuitenkin käyttämään aikaa hieman enemmän, kuin optimistisimmat mainosspotit antavat ymmärtää. Uuden, vaikkakin helppokäyttöisen työkalun opetteluun tahtoo kulua tunti jos toinenkin. Nettikuiskaajan kokemuksen mukaan tottuneeltakin pc:n ja netinkäyttäjältä sujuvan nettikäyttöisen kehittimen käytön oppiminen edellyttää kehittimellä leikkimistä eli kokeilua ja erehtymistä useaan otteeseen ennenkuin voi oikeasti alkaa tekemään tuotantoon tarkoitettuja sivustoja. Mutta homma on tehtävissä. 

Sivupohja valitaan yleensä ensin

Palveluntarjoajan työkaluista riippuu, miten sivujen teko prosessi etenee. Yleensä ensimmäinen tehtävä on sivupohjan valinta. Palveluntarjoajilla on yleensä kymmeniä erilaisia sivupohjia, joista lähteä liikkeelle - tosin useimmiten todellisia rakenne-vaihtoehtoja ei ole kuin kymmenkunta ja suurinosa pohjista on itseasiassa tehty vaihtamalla perusrakenteisiin erilaisia värityksiä, kuvituksia, tekstejä ja sisältöelementtejä. 

Pohjan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin kohtiin, jotka useimmiten kiinnittävät sivun rakenteen: sivupohjan leveys, asemointi ruudulla (useimmiten keskellä), yläpalkin koko, vaakavalikon sijainti suhteessa yläpalkkiin, pystyvalikon sijainti, sarakkeiden lukumäärä sisältöalueen vieressä (vasen, oikea, molemmat tai ei ollenkaan) ja eri elementtien muotoihin, koska niitä voi olla vaikea vaihtaa muuten kuin vaihtamalla koko sivupohja. Kun sivupohja on valittu, niin värejä, kuvia taustoja, tekstejä ja muita sisältöelementtejä voi sitten yleensä vaihdella oman mielen mukaan.

Entä jos ei aika tai taito riitäkään

Jos olet lähtenyt omatoimiseen toteutukseen ja homma alkaa tökkiä joko ajan tai taidon puutteen takia, eikä palveluntarjoajan asikaspalvelusta tunnu saavaan riittävää apua, niin silloin on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen. Palvelutarjoajien sivuilta löytyy yleensä lista tekijöistä, jotka osaavat käyttää ko. tarjoajan kehitysympäristöä sujuvasti ja voivat auttaa useimmissa tilanteissa tai jatkaa projektisi loppuun. 

 

Sana sponsorilta: Jos Sinua kiinnostaa tehdä itse kotisivut, mutta sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta, niin hyvä valinta on KotisivukoneKotisivukoneella voi vasta-alkajakin saada ihan hyvät sivut aikaiseksi. 

Jos kuitenkin kaipaat hieman apua alkuun pääsemiseksi, niin Nettikuiskaaja voi auttaa sinut alkuun Kotisivukoneen käytönopastuksella. Tulen luoksesi antamaan pikakurssin Kotisivukoneen käytöstä ilman matkakorvauksia, jos toimi- tai asuinpaikkasi sijaitsee pk-seudulla tai pohjois - länsipuolen ympäristökunnissa. Katso käytönopastuksen hinta Kotisivut -hinnastosta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nettikuiskaaja on Googlen sertifioima hakukonemainostaja.Google Partners - Adwords Certification-282xc

Artisteer-ca

powered by-ca  wp-grey-xl-45x45 globekotonet-ca2-opt

KoToNet on toteuttanut tämän sivuston ulkoasupohjan Artisteer -templatetyökalulla ja sisältöä hallitaan Joomlassa.

 

Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Nurmijärvi, Klaukkala, Vihti, Nummela, Lohja

Mainos Googleen

Google AdWords

tilin avaus 

ja

1. kampanjan toteutus 
vain 59€

+ Googlen avajaistarjouksena
satasen mainokset 
vain 25€

 

Lue lisää

Etkö vielä ole kartalla?

Nyt on korkea aika

viedä yrityksesi tiedot

Googlen kartalle

vain 59 €/toimipiste

ei muita kuluja

 

Lue lisää