KoToNet

Kodin ja toimiston verkkoapu

                 

Laadukkaat kotisivut

Mobiiliyhteensopivat

kotisivut, jotka mukautuvat älypuhelimen tai tabletin näyttöön

 

Lue lisää 

Tarttuiko virus?

Poistamme virukset ja

haittaohjelmat

 

Toimitus viimeistään

seuraavana päivänä

myös viikonloppuina

 

Ota yhteyttä 

puh. 0400 402 967

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Viesti: Web-lomake

 

Yrityshakemistot

Yrityshakemistot ovat sivustoja, joihin kerätään yritysten yhteystietoja enemmän tai vähemmän kattavasti. Ne voivat olla joko ilmaisia tai maksullisia joko yleissivustoja, joihin pyritään keräämään yritysten tietoja kaikilta mahdollisilta toimialoilta valtakunnallisesti tai ne voivat olla rajanneet itsensä vain joihinkin toimialoihihin ja alueisiin.

Yrityshakemistoja on syntynyt Suomeenkin viimevuosina jopa useita kymmeniä. Eräät yrityshakemistot ovat myös saaneet runsaasti kritiikkiä agressiivisen telemarkkinoinnin ja joskus jopa lähes rikolliselta haiskahtavien laskutus- ja sopimuskäytäntöjen takia.

Kaikille yrittäjille lienee tuttu puhelinkeskustelun avaus: "nn tässä mm....:sta hei. Olen päivittämässä yrityksenne tietoja valtakunnalliseen yritystietokantaamme. Onko pääpuhelinumeronne vielä 1234567....". Nuo nimet tulevat yleensä niin nopeasti ja epäselvästi, että ainakaan minä en yleensä saa niistä mitään selvää. Ja sitten tuo asian esittäminen alkaa viattomalta kuulostavalta tietojen päivittämisellä. Totuus on kuitenkin se, että soittaja on myymässä mainostilaa johonkin internetissä olevaan yrityshakemistoon. Mainostilan hinta vaihtelee vajaasta sadasta eurosta jopa useaan sataan euroon vuodessa.

Mitä hyötyä yritysluetteloihin listaantumisesta sitten on? Myyjän mukaan heidän hakemistostaan käydään hakemassa yritysten tietoja pilvin pimein ja heidän kauttaan saa paljon asiakaskontakteja. Totuus lienee, että useimilla niistä ei kummoista kävijämäärää ole ja asiakaskontaktin hinta tulee todella kalliiksi verrattuna esimerkiksi hakukonemainontaan, jossa CPC -hinta pyörii 10-25 sentissä eli satasella pitäisi saada myös yrityshakemistosta 400 - 1000 kontaktia, jotta oltaisiin tasoissa.

 Yritysluetteloissa on vielä se paha ongelma, että ne voivat nousta hakukoneissa sinun oman sivustosi edelle, kun haetaan sinulle sopivalla hakusanalla. Siis toisin sanoen maksat yrityshakemistolle siitä, että omien sivujesi sijoitus laskee hakutuloksissa! Tätä voisi pitää hölmöläisen touhuna.

Jos yrityshakemisto laittaa kotisivujesi linkin luetteloonsa, niin saat yhden back-linkin omille sivuillesi, joka nostaa pagerank -arvoa, mutta siis enintään yhden, jolloin hinta on todella kova.

Kuten edellä kirjoitetusta varmaan olet jo huomannut, suhtaudun erittäin varauksella kaikkiin maksullisiin yritysluetteloihin. Enkä suosittele niitä kenellekään. Jokainen saa kuitenkin itse päätää, miten rahansa käyttää.

Nettikuiskaaja

Nettikuiskaaja on Googlen sertifioima hakukonemainostaja.Google Partners - Adwords Certification-282xc

Artisteer-ca

powered by-ca  wp-grey-xl-45x45 globekotonet-ca2-opt

KoToNet on toteuttanut tämän sivuston ulkoasupohjan Artisteer -templatetyökalulla ja sisältöä hallitaan Joomlassa.

 

Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Nurmijärvi, Klaukkala, Vihti, Nummela, Lohja

Mainos Googleen

Google AdWords

tilin avaus 

ja

1. kampanjan toteutus 
vain 59€

+ Googlen avajaistarjouksena
satasen mainokset 
vain 25€

 

Lue lisää

Etkö vielä ole kartalla?

Nyt on korkea aika

viedä yrityksesi tiedot

Googlen kartalle

vain 59 €/toimipiste

ei muita kuluja

 

Lue lisää